Ubicació

Mollet del vallès, Vallès Oriental, Spain
Pg. Cesc Basc s/n Tel. 93.579.43.00

dimarts, 5 de març del 2013

PRESENTACIÓ

Les escoles bressol municipals són serveis educatius per a la primera infància des dels quatre mesos fins als tres anys. En el sistema educatiu actual formen part del primer cicle d'educació infantil. Aquesta etapa en la vida de l'infant és fonamental per al seu creixement, ja que el seu desenvolupament posterior es basa en les experiències que adquireix en aquests primers anys.

L'escola bressol està condicionada per satisfer les necessitats dels infants: amb espais adequats, joguines i materials necessaris. L'infant hi troba altres nens, nenes i adults que s'hi relacionen. Aquí conviuen i s'eduquen els petits en un clima de tranquil.litat i afectivitat. Les mestres i educadores compten amb el suport de professionals especialitzats en la petita infància i aquests mantenen un contacte periòdic amb visites a l'escola per tal d'assesorar-les.



TRETS D'IDENTITAT


- Una escola centrada en l'infant, on tant l'estructura material com el ritme de vida i la qualitat d'activitats estan orientades envers l'educació global dels infant.

- Una escola de tots i per a tots, que no exclou a ningú.

Les escoles bressol són pensades com a centres d'educació integrals, ja que no estan adreçades exclusivament als infants, sinó que també ofereixen serveis a les famílies a través d'altres espais complementaris. Aquests espais tenen l'objectiu fonamental de donar suport a les famílies com a primers agents educatius i d'afavorir el correcte desenvolupament de l'infant.



QUÈ TROBA L'INFANT A L'ESCOLA BRESSOL?

L'escola bressol possibilita a l'infant satisfer les seves necessitats fisiològiques elementals (descans, higiene, alimentació) i afavoreix que pugui desenvolupar les seves capacitats de sociabilitat, la necessitat d'exploració i l'adquisició d'hàbits.

- Una relació afectiva i comunicació
 És important que els infants se sentin estimats, estableixin relacions afectives amb altres nenes, nens i adults i afavorir la seva comunicació amb tots els que l'envolten.

- Sociabilitat
A través de la seva relació amb els altres, l'infant passa de ser el centre de tot -on tot és seu-, a ser sociable i compartir materials i vivències.

- Necessitat d'exploració
Amb materials variats i espais adequats es potencia la necessitat de l'infant de conèixer i d'investigar l'espai i els objectes.

-Adquisició d'hàbits
A poc a poc, l'infant va adquirint uns hàbits en el menjar, en el descans, en la higiene i en l'ordre. El treball constant i diari d'aquests aspectes fa que l'infant arribi a aconseguir la seva autonomia i confiança en si mateix, aspectes que són molt importants per al seu desenvolupament.


QUÈ TROBEN LES MARES I PARES A L'ESCOLA BRESSOL?

La possibilitat de relacionar-se i comunicar-se amb altres mares i pares, compartir vivències respecte als fills. Com que l'educació està compartida entre mares, pares, mestres i educadores, cal tenir una bona coordinació i comunicació amb un constant intercanvi d'informació. Això es fa a través de:

- Una primera trobada a l'inici del curs entre totes les mares i pares nous i tot l'equip en què ens presentem i expliquem el funcionament del curs.

- Reunions pedagògiques a principi i durant el curs per explicar com ha anat l'adaptació i altres aspectes pedagògics que es desenvolupen a l'aula.

- Entrevistes personals, una en l'iniciar el curs, l'altre durant el tercer trimestre i sempre que es vegi convenient.

- Un intercanvi d'informació diari, tant a l'hora d'entrar com de sortir.

- Una informació diària escrita.

- La participació de tots i totes en les diferents celebracions i festes populars i altres propostes que es fan des de l'escola.

A més a més, les famílies poden col·laborar en la gestió de l'escola i participar en l'organització d'altres activitats a través de l'AMPA (associació de mares i pares de l'escola).

El personal de l'escola bressol La Xarranca està format per set mestres i quatre educadores, una cuinera, personal de neteja i personal de manteniment. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada